Kosong

Posted: by ModulaOblongata in Labels:



Something has left my life
And I don’t know where it went to
Somebody caused me strife
And it’s not what I was seeking.

Didn’t you see me, didn’t you hear me
Didn’t you see me standing there

Why did you turn out the lights
Did you know that I was sleeping

Say a prayer for me
Help to feel the strength I did
My identity has been taken
Is my heart breaking on me

All my plans fell though my hands
They fell
Though my hands on me
In my obvious it suddenly seems
Empty

Love Buzz

Posted: by ModulaOblongata in Labels: , ,

Would you believe me when I tell you, You're the queen of my heart,
Please don't deceive me when I hurt you, Just ain't the way it seems



Aku tak pandai nak berpuisi, berkata indah. Bagai pujangga yang dilamun cinta. Aku juga bukan Kenny G yang pandai bermain muzik cinta. Aku tahu kau mungkin tertanya tentang perasaan aku. Sebab aku sering diam. Bukan marah. Bukan ada masalah. Tapi aku selalu bermain dengan kata hati aku sendiri. Yang mungkin syaitan yang suka menghasut untuk memecahbelahkan kita.

Aku nak kau tahu yang aku sayangkan kau. Aku tak mampu nak tinggalkan kau seorang diri. Aku cuma nak masa untuk aku sesuaikan diri aku. Bukan mudah. Aku tahu. Aku juga ingin memiliki hati mu sepenuhnya. Walaupun aku tahu kau dah pun reserve hati kau untuk aku. Aku bukan taknak. Tapi aku akan ambil sikit demi sedikit. Aku tak mahu seolah aku memaksa diri aku berbuat demikian. Aku ingin kelainan. Baru. Fresh.

Satu aku nak cakap, aku sayangkan kau sangat. Perempuan yang memakai spek mata. Wajah seakan cina. Keras hati orangnya. Kurus tinggi orangnya. Pemalu sikit mungkin. Sayangkan binatang. Tapi takut dengan lipas. Selalu menceritakan masalah kat aku. Selalu rindu kat aku. Selalu mengambil berat tentang aku walau aku memegang kepala kau terus tanya aku samada aku sakit kepala atau gatal kepala. Belum pernah ada orang seperti kau. Kau yang hadir seolah mudah bagimu. Indah bagi aku. Senyum kau buatkan aku tersenyum juga. Tiada yang lain selain kau, Asma Ul Husna. Aku terlalu sayangkan kau.

Maafkan aku kalau aku macam mencurigai chenta kau. Tapi percayalah, itu semua dugaan hati aku. Doakan agar kita tetap bersatu. Sampai bila-bila.

Aku, chenta kamu. Sabarlah, aku tahu kau mahukan anak hasil kita berdua. Tapi izinkan aku cari duit dulu. Untuk kau. Kau yang aku chenta.

Semalam, Joho

Posted: by ModulaOblongata in Labels: ,


JB Bazar, Rocks! U all Owesam!

Again, Tired

Posted: by ModulaOblongata in

Aku tak tahu apa nak cakap kali ni. Aku tak mampu nak cakap, luah. Aku tak tahu apa nasib aku kali ni. Apa yang aku mampu, cuma.. :'-(

Aku tak tahu aku di pihak mana sekarang. Aku tak tahu apa hati aku sekarang. Aku dah makin tak kenal aku. Aku cuma tahu nama aku. Kalau aku salah, aku akan tetap salah. Aku akan cari mana kesilapan tu.

Mungkin hidup ni makin hari makin susah. Mungkin aku sudah meningkat dewasa. Harus berfikir lebih waras dan matang. Tidak lagi di takuk yang lama. Ayat aku makin tak bernyawa. Senyum aku dah tak lagi bernafsu.

Aku tak tahu apa yang aku nak. Aku seolah tiada lagi pendirian. Tiada lagi harapan. Kadang-kadang benda ni buat aku makan diri. Aku murung. Aku diam. Aku sedih. Aku tidur. Sebelum aku tidur, aku harapkan dunia tak lagi seperti sebelum aku lelap. Aku mahu mimpi yang indah. Bila aku celik mata. Aku dapat lupa semua. Bila aku bangun je, aku nak senyum. Aku nak ucapkan Hi kat semua orang ataupun Selamat Pagi dengan penuh ceria dan cemerlangnya. Lepas tu, aku nak mandi wangi-wangi. Aku nak pakai handsome-handsome. Sembur minyak wangi. Lepas tu, aku nak keluar rumah dengan gayanya. Walaupun tak siapa yang nampak. Aku masuk kereta yang baru aku beli semalam. Masih lagi bersih, masih lagi berbau kedai kereta.

Korang faham tak apa maksud cerita aku ni? Aku bukan jenis orang yang suka bercerita tentang perasaan. Bukan aku yang jenis menunjuk kelebihan. Aku suka akan sederhana. Segalanya sederhana. Aku tak tahu bila akan berakhir.

Satu aku berdoa, aku mahu aku yang baru. Tapi bila aku fikir macam ni. Secara tiba-tiba aku terkenang dosa aku yang dulu. Tak kira antara aku dengan Tuhan atau aku dengan Makhluk Tuhan. Jiwa aku selalu kacau. Kacau bilau. Macam aku masuk dalam semak yang tinggi dan tak tahu mana aku nak pergi. Sentiasa mencari. Cari jalan yang benar. Aku pasti, ada.

Aku tak boleh lari dari semua ni. Tapi aku selalu macam tu. Bila aku nak berubah. Aku macam makin teruk. Pengalaman tak mematangkan fikiran. Ini teruk. Aku teruk.

Damn!



Kids Sex

Posted: by ModulaOblongata in Labels: ,


Bagi aku dah tak berapa heran sangat benda ni. Setakat kalau nampak budak tunjuk "Fuck" kat orang. Ok la, memang kurang sopan bila kita tengok budak 3 tahun tunjuk "fuck" kat mak dia. Of course la mak dia akan kecik hati pastu dalam hati dia akan cakap aku tak pernah pun ajar anak aku macam ni. Memang lah kan? Mana ada mak nak ajar anak dia macam tu. Kalau ada la mak yang ajar anak dia benda-benda ni memang giler.

Budak-budak apa tau benda ni. Tapi, ada jugak yang tau. Macam hari tu, aku tengah date dengan awek aku. Biasa la, pegang tangan. Tangan awek aku letak kat peha aku. Tetiba sepupu awek aku tegur, 'bercinta ye..?'. Sepupu awek aku baru umur 3 tahun. Tapi mulut memang stok mintak penampar. Ok, so bagi aku budak ni serba sedikit faham. dan cepat pick-up benda bangang-bangang ni. Macam mana dia boleh faham? Aku rasa ni semua TV. Tengok la cerita kat TV sekarang. Pelakon Malaysia pun dah macam Hollywood. Pakai seksi-seksi. Kalau boleh nak buka semua tunjuk kat penonton. Kawan-kawan pun tak boleh pakai.

Mana tak budak ni tahu apa benda ni semua. Budak-budak pun bernafsu jugak. Silap-silap naik darjah 1, dah pandai get laid, right? Sekarang pun dah banyak kes macam tu. Nak cari mana silap bagi aku dah terlambat. Aku pun tak nak nanti anak aku macam tu. Mana la tau tengah marah anak aku sebab main pasir kat luar, tetiba dia tunjuk "Fuck" kat aku. Tak ke kena terajang dengan aku. Tu nasib kalau bini aku tak join. Kalau dia join. ICU anak aku.

Aku tulis benda ni sebab hari tu, sepupu awek aku. Aku tengah bawak cawan, dalam tu ada minyak. Sebab nak buat Bbq. Aku keluar je rumah, dia tanya aku. 'Air apa tu abang apit?'. Aku pulak jawab '..Air kencing danny..'. Sekali dia balas, '..Bukan la, air mani'. Sumpah terkejut. Bila tanya siapa ajar, dia jawab kawan. Nama kawan dia 'Mohd Kawan'. Pandai kan budak ni back-up member dia. Pastu agaknya dia tau dia cakap tu salah. Bila makcik-makcik dia tanya air apa, dia jawab air ubat. Nasib baik. Aku tak tau la dia tau ke tak air mani tu apa. Aku dah terbayang mcam-macam dah bila dia cakap kawan dia yang ajar. Entah-entah kawan dia ni tunjuk air tu, siapa tau?

So, berhati-hati lah. Perkara ni sangat serious. Sebab ianya akan mempengaruhi budak sampai bila-bila. Macam aku jugak, salah seorang mangsa Kids Sex nih. Aku tstart engok filem porn masa aku darjah dua. Aku ingat lagi masa tu aku, abang aku, wan, omar. Kawan-kawan aku masa kat Lepar Hilir dulu. Pecah masuk rumah Cik Zaini. Rumah dia ni memang tak berkunci kalau dia pergi kerja. Jadi, kami plan masuk rumah dia. Masa tu zaman tape, CD tak berapa popular sangat masa tu. Geledah tempat tape dia, sekali jumpa tape baek. Tengok la apa lagi. Masing-masing tercegat. Haha. Bodoh giler. Kecik-kecik dah pandai masturbate!

Ni nak Valentines Day. Tengok la, silap-silap anak kau lepak depan rumah dengan awek dia. French kiss pukul 11.59, 13 Februari. Countdown sambil comolot. Tengok la. Justify Full

Lights

Posted: by ModulaOblongata in


Aku dah bosan kerja. Bosan giler. Giler babi. Babi Tunggal. Minggu ni aku balik kampung dengan awek aku. Dapat aku tidur dengan awek aku minggu ni. :-)


Ok, aku tipu.

Wild Child

Posted: by ModulaOblongata in Labels:

Menunggu ketibaan Nasi-nasi goreng Wak Jono

Lama aku tak update blog ni due to sibuk + sakit + internet payah nak dapat. So, dengan apa yang aku ada sekarang ni, aku akan update sikit blog ni. Baru-baru ni aku ada ke Melaka atas urusan kerja. Rezeki aku kat Melaka kali ni aku dapat Jeans hitam Northern Rock (F.O.S Dataran Pahlawan), Military Cap Hitam, baju cetakan anak Melaka (Booyod) sehelai, Lighter Peluru Berpandu, Haha. Sponsored tu. On the way balik ke Selatan, singgah kat R&R Pagoh, aku belasah durian. Amacam? Akan kembali ke Melaka insyallah untuk mencari lubuk-lubuk yang perlu menyelam kat sana. Masih belum puas. Mencari mood bersama Chenta. Itupun kalau ada duit.

Untuk tontonan filem tahun ni, Paranormal Activity 2 berjaya buat aku menjerit. Aku Masih Dara, Damping Malam, yang tak kurang hebatnya. Untuk pencipta-pencipta filem tempatan. Tahniah! Buat la lagi cerita hantu. Buat banyak-banyak.

Aku dah tak hebat menulis. Mungkin sebeb hingus yang membanjiri hidung aku kali ni. Biasalah, musim-musim banjir ni.

Jealous

Posted: by ModulaOblongata in Labels:

am i sissy ?
or maybe too dependent.
or just too weak.

it is not what i like most about me.
this stupid and tiring feeling.
yes indeed.
and it's eating me inside if i keep it.
it is not what i choose to feel.
it is not something i could control
and so i told you about it.
so that you could calm me down.
and kiss my head and tell me everything is going to be okay.
and tell me that i don't have to worry.

i'm not asking for 22 presents on my 22th birthday,
nor a coffee every morning , every time i open my eyes.

i just want you to be there.
just to think of me when you decided to use your words,
and think of how i feel when you decided to do something.

not like i put a limit
nor prepared you a list.
i just want you to know,
that i feel exactly like you do,
a human being same as you too,
and cry the same tears as u did,

i'm sorry, i miss you,love you too much.
and afraid .

Finally, Someone Let Me Out From My Cage

Posted: by ModulaOblongata in Labels: , , ,

Akhirnya! Alhamdulillah. Atas apa yang aku, mak aku, abang aku, awek aku, dan semua yang mendoakan untuk aku. Aku nak ucapkan terima kasih sangat. Isnin minggu depan aku akan menjalani kehidupan seorang yang bekerjaya. Semalam temuduga, semalam jugak confirm kerja. Walau apapun yang aku kerja. Insyaallah aku akan buat yang terbaik. Aku dah tak larat nak "duduk" lagi kat tempat yang sama. Semoga perjalanan aku lepas ni lebih dipermudahkan dah diberkati. Cewwah! Gugup, berdebar, suka, teruja, akhirnya aku lega.

Besok, aku akan balik ke Kampung bersama kekasih yang dichentai. Banyak plan untuk besok. Tak tau jadi ke tak. Aku dah rindu kat bundle Big E Bahau. Kekasih nak buat "renovation" . Harap perjalanan kami selamat esok. Semoga sampai ke destinasi. Lagu nak layan dalam kereta besok dah ada. Semalam kekasih buat fraud. Mekasih kekasih. Dah nak berhenti dah kan? Hehe.

Hari Sabtu pulak nak pergi kenduri Makcik Lah. Salah seorang makcik yang minat sangat dengan WWF & WWE. Tak tau la sekarang dia minat lagi ke tak. Anak dia yang bongsu nak kahwin. Makcik Lah ni jiran aku masa duduk kat Lepar Hilir. Anak dia yang nak kahwin ni nama dia Mahirah (kot). Aku bila lagi? Sabar, lagi 10,000 je lagi. Haha.

Apapun, bulan Muharam jugak permulaan aku. Moga semuanya baik-baik belaka. Kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi. Chow!

Fesbuk

Posted: by ModulaOblongata in Labels: ,

Aku rasa ada somebody tahu password aku kat fesbuk. Tak pun aku punya fesbuk kena hack. Tak pun ada virus. Tak pun ada orang tak puas hati. Tak pun aku sendiri bagi password kat orang lain. Apa segala Tak Pun kat sini. Semuanya CIBAI belaka. Pundek!

.,

Fesbuk aku ni secara automatically boleh men-delete friends, approve friends. Naseb baek tak automatically hantar message I Love You kat orang lain. Kalau tak, mampos! Again Pundek.

f = Fak! Dont Play Play ye! (sambil letup letupkan jari)